• Meer dan 43.000 tevreden klanten gingen u voor
  • 4,8 van 5 sterren

Training explosievenhond

Trainingen voor Explosievenhonden bij Eurobox Self Storage

 
Afgelopen jaren heeft Eurobox Self Storage regelmatig vuurwerkcontroles gehad van de politie in één van onze vestigingen. Vorig jaar heeft de Politie Leiden Zuid ons nog onverwacht bezocht met explosievenhonden voor een uitgebreide controle. Naar aanleiding van de fijne samenwerking bij deze controle hebben wij de trainer van de explosievenhonden aangeboden om al onze vestigingen te gebruiken als trainingslocatie.
 
Een speurhond voor explosieven wordt een hond namelijk niet zomaar! De speurhonden van Het Twickelerveld European Detection Dog Service hebben hiervoor opleidingen gevolgd en na toetsing door Defensie worden zij gecertificeerde speurhonden. Om gecertificeerd te worden en te blijven dienen deze honden samen met hun trainer met regelmaat te trainen in uiteenlopende situaties. Alle vestigingen van Eurobox Self Storage bieden uitstekende voorzieningen aan voor deze training.

 

   

Gratis verzekering
Bij ons zijn jouw spullen gratis meeverzekerd   

Geen verborgen kosten
Wij hanteren een transparante prijs en hierbij geen onverwachte verhoging    

Uitstekend beveiligd 
Onze boxen zijn 24/7 beveiligd en elke box heeft een eigen alarm 

Droog laden & lossen
Met onze drive thru kunt u altijd overdekt laden & lossen

Schone & nette opslag 
Wij zorgen voor een schone en nette opslag, binnen & buiten het pand 

Explosievenhond bij Eurobox Self Storage

Onlangs mochten wij de explosievenhonden van Het Twickelerveld weer ontvangen bij Eurobox Self Storage in Leiden voor training en direct een controle op de aanwezigheid van explosieven en vuurwerk in ons pand. Ook de afdeling milieupolitie van Politie Leiden was hierbij uitgenodigd, zodat bij het eventueel aantreffen van vuurwerk direct adequaat kon worden ingegrepen.
 
Opslag van vuurwerk brengt enorme veiligheidsrisico’s met zich mee, de verkopers hiervan dienen een vergunning te hebben en de brandvoorschriften na te leven voor het opslaan en de verkoop hiervan. Illegaal vuurwerk heeft meestal een veel zwaardere lading dan bij het reguliere vuurwerk is toegestaan en de gebruikte materialen zijn regelmatig van onbetrouwbare kwaliteit. De milieupolitie in Leiden spant zich aan het eind van het jaar dan ook met succes in om zoveel mogelijk illegaal vuurwerk van de straat te halen. Indien er illegaal vuurwerk bij Eurobox wordt opgeslagen heeft dat serieuze veiligheidsrisico’s tot gevolg voor onze huurders, bezoekers en ons personeel. Eurobox Self Storage werkt dan ook graag mee aan vuurwerkcontroles en trainingen om de opslag van vuurwerk in onze vestigingen te voorkomen en bestrijden.

Strafbaar en aansprakelijk bij schade

Eurobox Self Storage verhuurt in vestigingen in Leiden, Rotterdam, Noordwijk, Haarlem, Gouda, Bergen op Zoom en Hoofddorp opslagruimte voor bedrijven en particulieren voor uiteenlopende zaken zoals inboedel, archief, inventaris of voorraad. Uiteraard zijn er enkele beperkingen aan wat er mag worden opgeslagen, zo mag u onze opslagruimtes onder andere niet gebruiken voor de opslag van vuurwerk en explosieven. Het opslaan van vuurwerk in opslagruimtes van Eurobox is strafbaar volgens het vuurwerkbesluit 1.2.2 -1.2.7 en in het wetboek van strafrecht artikelen 157, 158, 170 en 171. Daarnaast zult u bij incidenten verantwoordelijk worden gesteld door Eurobox voor alle geleden schade en hieruit voortvloeiende kosten, aangezien wij in onze voorwaarden duidelijk hebben gesteld dat dit niet is toegestaan.
 
Bij deze controle is er net als vorig jaar geen vuurwerk aangetroffen. Wij zullen naar het einde van het jaar wellicht nog vaker vuurwerkcontroles krijgen ook in onze andere vestigingen; de illegale vuurwerkverkopers zijn hierbij dan ook weer gewaarschuwd om bij ons geen klant te worden! Wij danken Het Twickelerveld European Detection Dog Service en Politie Leiden Zuid voor de fijne samenwerking!

Scroll naar boven