• Meer dan 43.000 tevreden klanten gingen u voor
  • 4,8 van 5 sterren

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Eurobox Self Storage heeft zichzelf ten doel gesteld Maatschappelijk Verantwoord te ondernemen, onze visie hierachter is dat wij MVO toepassen omdat het hoort en wij als onderdeel van de samenleving hier ons steentje aan horen bij te dragen. Onze missie is dit toe te passen in onze gehele dienstverlening en in alle facetten van de bedrijfsvoering. 

Duurzaam

Eurobox Self Storage streeft ernaar om met haar bedrijfsvoering onze planeet zo min mogelijk uit te putten. Daarom factureren wij onze klanten digitaal, nemen we groene stroom en CO2 gecompenseerd gas af, is de verlichting voorzien van bewegingsmelders en installeerden we LED-verlichting daar waar mogelijk. 

Onze nieuwste vestigingen worden duurzaam ontwikkeld. De vestiging Dordrecht is bijvoorbeeld volledig gasloos, en heeft een dak volledig voorzien van zonnepanelen welke ruimschoots in onze eigen energie behoefte kunnen voorzien. 

Duurzaamheid en milieu vormen tevens het uitgangspunt bij inkoop van goederen en diensten, en bij aanpassingen aan onze bestaande panden of realisatie van nieuwe panden. Duurzaam inkopen doen wij van klein tot groot, zo zijn onze verhuisdekens van gerecyclede stoffen, de door ons geschonken koffie en thee zijn fairtrade producten en ons schoonmaakbedrijf werkt uitsluitend met ecologische schoonmaakmiddelen.

   

Gratis verzekering
Bij ons zijn jouw spullen gratis meeverzekerd   

Geen verborgen kosten
Wij hanteren een transparante prijs en hierbij geen onverwachte verhoging    

Uitstekend beveiligd 
Onze boxen zijn 24/7 beveiligd en elke box heeft een eigen alarm 

Droog laden & lossen
Met onze drive thru kunt u altijd overdekt laden & lossen

Schone & nette opslag 
Wij zorgen voor een schone en nette opslag, binnen & buiten het pand 

Maatschappelijke verantwoordelijkhei

MVO betekent ook dat Eurobox Self Storage zich verantwoordelijk voelt voor alle belanghebbenden: klanten, werknemers, leveranciers, zakelijke relaties en de samenleving. 

Om een bijdrage te leveren aan de samenleving streven wij ernaar om goede doelen te ondersteunen. Zo sponsoren wij diverse sportverenigingen in de omgeving van Eurobox vestigingen. Daarnaast leveren wij diensten zoals opslagruimte of financiële bijdragen aan goede doelen zodat men de overheadkosten laag kan houden, de stichting makkelijker draaiende kan houden en kan er meer geld aan het doel zelf gespendeerd worden. 

Wij zijn sinds 2012 gestopt met huis-aan-huis flyeren en het versturen van wervingsbrieven per post vanuit onze MVO filosofie. Het fabriceren, vervoeren en verspreiden van grote hoeveelheden papier voor marketingdoeleinden paste niet meer bij ons bedrijf.

Eurobox Self Storage vindt het heel belangrijk om samen te werken met en er te zijn voor de samenleving in de omgeving van onze vestigingen. Dit doen wij al jaren door financieel te sponsoren dan wel met onze diensten te sponsoren, op deze wijze pogen wij een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving waar wij deel van uitmaken. 

Zo sponsoren wij bijvoorbeeld Oranjeverenigingen met opslagruimte, hebben wij meerdere jaren opslagruimte beschikbaar gesteld voor het inzamelen van speelgoed voor minder bedeelde gezinnen. Ook hebben wij tientallen kaartverenigingen van speelkaarten voorzien juist omdat dit een sport is waarbij sponsoring niet vaak voorkomt maar waar vele met name ouderen wekelijks plezier aan beleven.

Financiële donatie T-Rex. In september 2013 groeven paleontologen van Naturalis het skelet van Tyrannosaurus Rex op. De Tyrannosaurus Rex was een gigantische en angstaanjagende vleeseter. De vondst zorgde voor veel betrokkenheid bij de wens van Naturalis om het skelet naar Nederland te halen. Eurobox Self Storage wilde graag zijn naam verbinden met deze fantastische vondst door een donatie te doen.

Het herstel van de historische T-rex werd bekend gemaakt door een crowdfundingcampagne ‘Tientje voor T-Rex’ en startte op 17 november 2013 met de onthulling van een replica T-Rex op het centraal station van Leiden. Eurobox Self Storage heeft ook een vestiging in Leiden, mede hierdoor hebben wij een verbintenis bij de vondst van dit skelet. Uiteindelijk hebben alle inspanningen ervoor gezorgd dat de actie op 20 december 2014 succesvol ten einde kwam door de bekendmaking dat de T-Rex naar Naturalis komt. Ruim 23.000 mensen hebben hier aan meegewerkt.

Door deze donatie heeft Eurobox Self Storage een deel van het skelet geadopteerd van de Tyrannosaurus Rex. Naturalis zal dit magistrale topstuk een ereplaats geven in het nieuwe museum wat geopend is in 2020.

Werkomstandigheden

Eurobox Self Storage biedt medewerkers een veilige en gezonde werkplek. Zo zijn er altijd hygiënische toiletten, voldoende ventilatie, branduitgangen, EHBO middelen, blusmiddelen en BHV-ers aanwezig. Daarnaast hebben wij een sociaal beleid voor medewerkers én voor de samenleving: Er wordt in de Eurobox medewerkers geïnvesteerd met als doel motivatie en kwaliteit van werkbeleving bij medewerkers te doen toenemen. Bij onze bedrijfsvoering willen wij ruimte bieden aan onze medewerkers op het gebied van (bij-)scholing, veiligheid en ziekteverzuimbegeleiding.

Tevens bieden wij stageplekken aan voor scholieren en studenten en werken wij mee aan project Roefeldag, hierbij krijgen scholieren een rondleiding door ons bedrijf en vertellen Eurobox Self Storage medewerkers aan deze scholieren wat het werken bij Eurobox Self Storage inhoudt. Daarnaast werken wij veel samen met kringloopbedrijven, de keuze om met hen samen te werken is omdat zij veel medewerkers in dienst hebben vanuit Re-integratie projecten en herintreders. Door met hen samen te werken, geven wij hen de gelegenheid zich te ontplooien met de mogelijkheid zich wederom op de arbeidsmarkt te begeven.

Daarnaast staat Duurzaamheid als onderwerp hoog op de agenda en worden er voortdurend onderzoeken/acties uitgevoerd, gericht op beperking van milieuschade en/of het verduurzamen van onze diensten. De medewerkers van Eurobox Self Storage zijn zich bewust van het streven van Eurobox Self Storage om duurzamer te ondernemen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid vormen tevens het uitgangspunt bij inkoop van goederen en diensten en aanpassingen van onze bestaande panden.

Hergebruik/recycling

Alle afvalstromen van Eurobox Self Storage worden gescheiden, zo zamelen wij apart in;

- papier/karton

- plastic

- frisdrankblikjes

- Metalen

- Hout (onder andere pallets)

- Klein chemisch afval (inktpatronen, lampen, elektrisch gereedschap e.d.)

Daarnaast geven wij inboedelstukken welke hier achterblijven aan de lokale kringloopbedrijven, deze spulletjes krijgen een tweede kans en de werknemers van de kringloopbedrijven krijgen een kans om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

 

Scroll naar boven