• Meer dan 43.000 tevreden klanten gingen u voor
  • 4,8 van 5 sterren

Gratis opslag

HOOFDDORP - Het idee is om de ingezamelde autootjes, knuffels, kinderboeken en puzzels eind november op een Sinterklaasfeest als cadeautje aan kinderen uit arme huishoudens te geven.

,,Ik kan nu al makkelijk honderd gezinnen blij maken.’’ De inwoonster van Hoofddorp kreeg al snel succes met haar actie. ,,Ik plaatste een bericht op Facebook over mijn goede doel en ontving binnen tien minuten al een reactie van iemand die thuis nog wat speelgoed had staan’’, vertelt ze.

Gratis opslag

,,Ik ben vervolgens Hoofddorp in zones gaan indelen en zodoende stond ik iedere doordeweekse avond op een andere locatie om in te zamelen. Mensen kwamen hun overbodige speelgoed naar mijn standplaats van die avond brengen, vanuit deze locatie worden de spullen dan naar de opslag bij Eurobox Self Storage gebracht.’’ Dit was volgens haar de beste manier. ,,Ik zag mezelf niet rondcrossen door Hoofddorp.’’ 

Het idee voor haar actie ontstond bij Van Noordenne nadat ze besefte dat de drukke feestmaand december weer in aantocht was. ,,Ik weet als alleenstaande moeder hoe moeilijk het is om ieder jaar toch cadeautjes voor mijn kinderen te kopen, maar bedacht me dat er gezinnen zijn die het nog lastiger hebben dan ik’’, vertelt de initiatiefneemster. Hiermee doelt ze op de gezinnen die bijvoorbeeld in de schuldsanering zitten of waarvan de ouders hun baan hebben verloren.

Van Noordenne ontving tijdens het inzamelen leuke reacties. ,,Kinderen die hun oude speelgoedautootjes kwamen inleveren, vertelden dat ze thuis weer verder zouden zoeken naar andere speeltjes’’, zegt ze. Wat haar verder opviel? ,,Ook leden uit arme gezinnen kwamen speelgoed langsbrengen.’’ De inzameling verliep zo goed, dat Van Noordenne er niet eens aan toe kwam haar eigen zolder leeg te ruimen. ,,Want die staat ook nog helemaal vol.’’ 

Speelgoed voor zo’n honderd gezinnen, waar laat je dat nou? ,,Ik heb gelukkig kosteloos bij Eurobox Self Storage Hoofddorp op industrieterrein Graan voor Visch een box gekregen waar ik het tijdelijk allemaal kwijt kan. Die ruimte staat momenteel zo vol, dat er eigenlijk niks meer bij kan. Ik moet nu gaan sorteren.’’ Eurobox Self Storage heeft later nog een gratis opslagruimte extra ter beschikking gesteld. 

De ’Sinterklaasactie 2014’ is goed begonnen maar nog niet af. Sterker nog, het belangrijkste moet nog geregeld worden. ,,De locatie voor het feest. Die is er nog niet’’, zegt Van Noordenne. ,,Daar ligt nu alle aandacht. Ik hoop dat ik hiervoor een gratis zaaltje tot mijn beschikking krijg.’’

Van Noordenne laat weten dat alleen arme gezinnen met kinderen op het feest mogen komen. ,,Ik ga het promoten in de Facebookgroep ’Met de gesloten knip’, waar veel arme mensen uit Hoofddorp bij zijn aangesloten.’’


Eurobox Self Storage Breda

25 april 2024

De bouw van Eurobox Self Storage in Breda is van start gegaan! Na de sloop in januari 2024, gevolgd door het bouwrijp maken van het terrein, zijn nu de eerste palen in de grond gegaan.

Sloop bestaande gebouw Spinveld 25 in Breda

18 februari 2024

Ontdek de laatste updates over de bouw van Eurobox Self Storage in Breda. Huur binnenkort opslagruimte in diverse formaten met uitstekende beveiliging en aanvullende diensten.

Scroll naar boven