• Meer dan 43.000 tevreden klanten gingen u voor
  • 4,8 van 5 sterren

Geschiedenis van Self Storage

Wat is de geschiedenis van Self Storage wereldwijd en in Nederland? Wij zochten het voor u uit en dat was enigszins verrassend! Self Storage is namelijk niet ontstaan in de Verenigde staten.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de geschiedenis van Self Storage niet begonnen in Amerika. Self Storage is oorspronkelijk ontstaan in Engeland toen institutionele banken gevraagd werden waardevolle goederen van klanten veilig te stellen. Overvolle kluizen dwongen de bankiers naar extra ruimte te zoeken. Omstreeks 1850 werden de eerste warehouses gebouwd voor de opslag van huishoudelijke en persoonlijke goederen. Het was allemaal nog vrij primitief en erg arbeidsintensief. Pas in de jaren '60 van de vorige eeuw werden in Texas (USA) de eerste Self Storage faciliteiten gerealiseerd zoals wij die nu kennen.

In Nederland werd de eerste Self Storage gebouwd in 1996.

De oprichter van Eurobox Self Storage was hier destijds nauw bij betrokken. Ook in Nederland gaan de ontwikkelingen snel in de jaren daarna. De Self Storage bedrijven zijn niet meer weg te denken in de meeste steden. Eurobox speelt in op de sterk groeiende vraag naar flexibele opslagcentra in Nederland. Bij Eurobox vindt u Self Storage centra waar veiligheid, flexibiliteit, optimale service en alleen de beste kwaliteit voorop staan. Niet voor niets is Eurobox met ruimte de beste! 

Eurobox heeft in 2006 de eerste vestiging in Noordwijk geopend. In de jaren hierna volgende Alkmaar en Hengelo, deze vestigingen zijn later overgaan naar een collega bedrijf. In 2009 opende de vestiging in Hoofddorp. In 2012 waren we de eerste Self Storage in de gemeente Leiden. In 2017 openden we een vestiging in Rotterdam. In 2019 wisten we een vestiging in Haarlem te realiseren. Hiermee kwam een langgekoesterde wens uit, in 2006 waren namelijk de eerste plannen om ons in Haarlem te vestigen met een vestiging en ons hoofdkantoor. In Bergen op Zoom openden wij onze 6e vestiging op 1 januari 2021. Gevolgd door een vestiging in Gouda op 1 januari 2022. In Dordrecht openen we eind 2023 onze 8e vestiging. Hiermee is onze geschiedenis nog niet geschreven want wij hebben nog steeds de wens verder te groeien in de toekomst. 


Eurobox Self Storage Breda

25 april 2024

De bouw van Eurobox Self Storage in Breda is van start gegaan! Na de sloop in januari 2024, gevolgd door het bouwrijp maken van het terrein, zijn nu de eerste palen in de grond gegaan.

Sloop bestaande gebouw Spinveld 25 in Breda

18 februari 2024

Ontdek de laatste updates over de bouw van Eurobox Self Storage in Breda. Huur binnenkort opslagruimte in diverse formaten met uitstekende beveiliging en aanvullende diensten.

Scroll naar boven